Skipper Furniture Skipper Furniture

Designers

Våra designers prioriterar att optimera design med komfort utan att formen mister sin särprägel. Vårt skandinaviska arv ska framgå av designen och med de enkla och rena linjer som präglar miljön här. Dessutom ska det ekologiska arvet förvaltas och vara ett integrerad del av design och utvecklingsarbetet.

O & M Design

Okamura & Marquardsen har sedan etableringen av kontoret 1973 arbetat för ett antal danska, svenska, italienska och japanska fabriker. Deras primära arbetsområde
är möbeldesign. Samarbetet med Skipper Furniture startade 1981 och det har resulterat i ett stort antal stolar och soffmodeller för både privat och offentligt bruk.

Carsten Buhl

Förstå det förflutna – för framtiden

Detta finurliga ordspel är kännetecknande för möbeldesignern Carsten Buhls sätt att arbeta med designutveckling.Varje möbel är en utmaning och har sin egen historia. Men gemensamt för dem alla är att de är skapade med respekt för den skandinaviska designtraditionens enkla rena uttryck.
Målet är alltid att skapa möbler som löser praktiska och funktionella behov och som samtidigt uppfyller vissa designmässiga kvalitetskrav.
www.carstenbuhl.dk

Johan Verde

är en av Norges mest kända arkitekter och hans särskilda formspråk har skapat stor uppmärksamhet och därmed genererat design priser i både Norge och andra länder. Han designar ett brett spektrum av produkter, allt från choklad till möbler. Hans Figgio-Verde skål har blivit en ikon som säljs över hela världen. Via sitt arbete som som kreativ chef för ”Beyond Risör” har Johan inspirerat många unga designers.

Det uppstår en speciell styrka och dynamik när två designers arbetar tillsammans. Då Skipper mötte Kolbrun och Leo första gången var de ännu inte en design duo. En sammanslagning av deras olika styrkor skulle emellertid  visa sig vara den riktiga vägen till en design utöver det vanliga och resultatet har gjort fåtöljen ”Skool” till en av Skippers storsäljare. Leos kunskaper om trädets egenskaper och styrkor inom möbelindustrin är väl dokumenterat. Kolbruns nyfikenhet, hennes utbildning och erfarenhet av möbeltillverkning är oändlig. Vi är stolta över att ha dessa personligheter bland våra designers.

Skipper-boll-vit

Skipper Furniture AB

Box 106, SE-289 21 Knislinge
Färgerigatan 6, SE-289 33 Knislinge
Tel: +46 44 604 50
info@skipperfurniture.se

Sociala-medier-f Sociala-medier-li